Yerında mütehassıs ve sertifikalı eşmeçılarımızın yardımları ile her projeye mütenasip yangın merdiveni üretimi yapılabilmektedir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belirli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Sertifikasız yangın kapıları da onat maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir dalgalı sunar.
Montaj: Yangın bapsı, selim şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir diğeri Yangın Merdiveni Kapısı bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;
Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına niye olacaktır.
Bu baplar omurga olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan yürütmek üzere dü gruba ayrılır.
Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak kabul edilmektedir.
Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 set hiçbir kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması güvenilir taşımalık avantajları esenlamaktadır.